03:18, sre, 3. Jul

Te skupine so izbrane za sobotno državno prvenstvo odraslih folklornih skupin





Državno tekmovanje odraslih folklornih skupin bo v soboto, 15. junija 2024, ob 19. uri, v Domu II. Slovenskega tabora v Žalcu. Za najboljše uvrstitve pa se bo potegovalo osem odraslih folklornih skupin.

Na Maroltovo srečanje sta državna strokovna spremljevalca Klemen Bojanovič in Luka Kropivnik uvrstila osem skupin, ki se bodo potegovale za stopničke in priznanje občinstva:
1. Folklorna skupina KD Sveta Ana
2. KD Celjska folklorna skupina
3. Folklorna skupina KD Podgorci
4. Akademska folklorna skupina KUD Študent Maribor – 2. skupina
5. Folklorna skupina ŽKUD Tine Rožanc – 1. skupina
6. Folklorna skupina Leščeček, KD Slavko Osterc Veržej
7. Akademska folklorna skupina France Marolt
8. Akademska folklorna skupina KUD Študent Maribor – 1. skupina

Najboljše bosta izbrala tako komisija kot občinstvo

Prireditev bo spremljala tričlanska strokovna žirija v sestavi dveh strokovnih spremljevalcev na folklornem področju Tanje Drašler in Tadeja Terana ter glasbenega urednika na Radiu SLO Mateja Jevniška, ki bo ob koncu prireditve podelila nagrade za 1., 2. in 3. mesto, svojega zmagovalca pa bo izbralo tudi občinstvo.

Revialni nastopi

V revialnem programu bosta nastopila Folklorni ansambel Ivan Mažuranić iz Karlovca in ena izmed najboljših letošnjih otroških folklornih skupin Starejša otroška folklorna skupina Šleka pac OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski dol.

Podelitev Maroltovih listin JSKD za leto 2023

Pred razglasitvijo najboljših bo žirija podelila tudi Maroltovi listini JSKD za leto 2023, ki ju za svoje delo na področju folklorne dejavnosti prejmeta Boris Laharnar in Moška vokalna skupina Kantadore, KD Gradin.

Že dopoldne bo v Žalcu potekalo folklorno izobraževanje Skozi oči žirije, ki je namenjeno vsem, ki želijo spoznati voden proces vrednotenja in pogovora o produkcijah folklornih skupin.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.