13:10, sob, 20. Apr

Tek po vzletno-pristajalni stezi mariborskega letališča





V soboto 29. avgusta se obeta že 2. tek zdravja. Tekači bodo lahko tekli po vzletni stezi Letališča Edvarda Rusjana Maribor, otroci pa dopoldne na Atletskem stadionu Poljane.

Slika je simbolična

V večernih urah organizatorji obljubljajo edinstven športno rekreacijski spektakel. “Tek po letališki stezi je drugače nemogoč, to bo pa izjemna priložnost, da lahko tekači tečejo po letališki stezi in to v večernem času v soju luči, ki sicer osvetljujejo vzletno pristajalno stezo za pomoč letalom. To bo nepozabna tekaška izkušnja, ki se ne sme zamuditi,” sporočajo iz mariborskega zdravstvenega doma. Skupinskega starta ne bo, dolžina proge je pet kilometrov.
Dogodek so organizatorji razdelili na dva dela, saj so se morali prilagoditi ukrepom za preprečevanje širjenja okužbe. Otroški teki bodo v dopoldanskem času med 9.30 in 11. uro na Atletskem stadionu Poljane Maribor, kjer se bodo lahko otroci kot na pravem atletskem tekmovanju in po pravilih Atletske zveze Slovenije pomerili kot največji atleti.

Glavni tek pa bo v večernem času med 19.15 uri in 22.15 uro na vzletno pristajalni stezi mariborskega letališča, po vzoru sorodnih prireditev drugod po svetu (npr. na Češkem, v Kanadi, ZDA, …), ki so med tekači zelo priljubljene ter dobro obiskane.
S tekom zdravja mariborski Zdravstveni dom promovira telesno dejavnost, ki je bistvena za zdravje in dobro počutje. Nagovoriti želijo tudi tiste, ki potrebujejo malo spodbude za začetek, saj je zaradi svojih značilnosti rekreativni tek, med katere prav gotovo sodi preprosta in zaradi tega tudi cenovno ugodna oprema, dostopen široki množici.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.