12:47, sob, 20. Apr

Tekma za svetovni pokal v gorskem kolesarjenju prestavljena





Mednarodna kolesarska zveza UCI je tudi uradno sporočila, da je zaradi ukrepov preprečevanja širjenja novega korona virusa tekma svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v Mariboru, ki je bila sicer načrtovana 2. in 3. maja letos, prestavljena. UCI ob tem še sporoča, da so do 30. aprila odpovedane oz. prestavljene tekme v vseh disciplinah, pri iskanju nadomestnih terminov pa bodo tekme za svetovni pokal imele prioriteto. Prestavljena je tudi tekma evropskega pokala v spustu IXS, ki bi se v mariborskem Bike Park Pohorje morala odvijati 25. in 26. aprila.

Gorsko kolesarjenje. Vir: Facebook Bike Park Pohorje Maribor

Maribor je lani po skoraj desetletju ponovno gostilo obe prestižni karavani. Na prvi tekmi svetovnega pokala nove sezone sta slavila Francoz Loic Bruni in Britanka Tahnee Seagrave, uvoda v lansko sezono pa se bomo spominjali tudi po odličnih uvrstitvah domačih tekmovalcev – Monika Hrastnik je zasedla odlično peto, Jure Žabjek pa dvajseto mesto.

Adrenalinski spektakel je pod Pohorje v treh dneh treningov, kvalifikacij in nedeljske finalne tekme privabil okoli 25 tisoč navdušencev nad gorskim kolesarjenjem in radovednežev, ki si atraktivne tekme v disciplini spust radi ogledajo v živo. Približno polovica vseh obiskovalcev je bila tujcev, med katerimi so prevladovali Čehi, Avstrijci in Madžari.

Ker so bili z organizacijo dogodka lani izjemno zadovoljni tudi predstavniki Mednarodne kolesarske zveze UCI, ki so spremljali tridnevni spektakel pod Pohorjem v živo, so organizatorji prepričani, da bodo z vodstvom zveze našli ustrezne nadomestne termine, v katerih bodo v Bike Parku Pohorju ponovno gostili najboljše gorske kolesarje na svetu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.