21:16, sob, 6. Jul

Televizijski prispevek o kurentovanju na Ptuju ogorčil mnoge. Odzvala se je tudi županja





Po kritikah na družbenih omrežjih o objavi televizijskega prispevka o Kurentovanju na Ptuju so se s protestnim pismom odzvali tudi iz Mestne občine Ptuj.

Po poročanju nekaterih medijev je na Ptuju po objavi ponedeljkovega prispevka na nacionalni televiziji o ptujskem Kurentovanju završalo. S protestnim pismom so se odzvali tudi v Mestni občini Ptuj. Županja Nuška Gajšek je na urednico Tednika Jeleno Aščić naslovila protestno pismo, v katerem je zapisala: „Prispevek v oddaji Tednik, novinarja Gorazda Dominka, je namesto prikaza bistva Kurentovanja le-tega ponižal in ga želel prikazati kot primitivno dogajanje, kjer v prvi vrsti nista etnografsko izročilo in ohranjanje običajev, temveč navadno, ceneno pijančevanje. Iz prispevka je namreč razbrati, da se je avtor zavestno odločil zmanipulirati in zavesti sogovornike ter jih zlorabil na najnizkotnejši možni način, kar je zmotilo širši krog gledalcev oddaje in sprožilo ogromno izjemno kritične debate,” je zapisala  Gajškova v pismu in dodala: “Tovrsten način poročanja so ostro obsodili številni, tudi v novinarskih vrstah, zavedajoč se pomena dogodka ne le na Ptujskem, temveč v širšem domačem in tujem prostoru.”

Urednica Tednika Jelena Aščić je kasneje za Večer dejala, da je šel prispevek v napačno smer in da ga pred oddajo ni videla. Ob tem pa še, da je bil namen narediti reportažo s Kurentovanja. Poudarila je še, da se županji Nuški Gajšek noče opravičiti, da pa se opravičuje Ptujčanom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.