23:46, pet, 19. Apr

Teniško leto se zaključuje s Telemachovim članskim zimskim državnim prvenstvom





V Kranju, Mariboru in Medvodah so od sobote do torka, od 12. do 15. decembra 2020, potekale kvalifikacije za Telemach člansko zimsko državno prvenstvo, glavni turnir pa se začne v soboto, 19. decembra. Skupno se je na prvenstvo prijavilo 130 igralcev in 100 igralk, tako da so že v kvalifikacijah videli veliko zanimivih dvobojev in presenetljivih rezultatov. Prva nosilca glavnega turnirja sta Jan Kupčič (TK Terme Ptuj) in Tjaša Klevišar (TK Triglav Kranj).

Vir: Pixabay.com

Kvalifikacije so potekale na treh lokacijah, glavni turnir pa se bo večji del igral v Medvodah, nekaj tekem prvega kola pa bo odigranih tudi v Kranju. Tekmovanje poteka v skladu s priporočili pristojnih organov, tako, da je za varnost udeležencev poskrbljeno. Državno prvenstvo poteka brez prisotnosti navijačev, ki pa si lahko dvoboje ogledajo prek video povezave.

Nosilci na državnem prvenstvu

V moški konkurenci je vloga 1. nosilca pripadala Janu Kupčiču (TK Terme Ptuj), drugi nosilec je njegov klubski kolega Blaž Vidovič, tretji letos odlični Bor Artnak (TK As Litija), četrti Matic Dimic (Tk Triglav Kranj), peti pa lanski finalist DP Aljaž Jeran (TK Radomlje). Med drugimi ne smemo pozabiti tudi na finalista zadnjega poletnega državnega prvenstva Matica Špeca (ŽTK Maribor).
Pri dekletih je prva nosilka Tjaša Klevišar (TK Triglav Kranj), druga Noka Jurič (TK Branik Maribor), tretja Kristina Tina Godec (TK As Litija), četrta Anali Kočevar (TK Medvode), peta pa Pia Marija Rebec (TC Ljubljana). V kvalifikacijah so bile uspešne tudi nekatere mlajše igralke, med njimi tudi dve z letnico rojstva 2007. To sta Eva Cikajlo (TK Radomlje) in Nala Kovačič (ŽTK Maribor).

Dobili bodo nova zimska državna prvaka. Tako Tom Kočevar-Dešman kot tudi Tina Cvetkovič, ki sta naslov prvaka slavila lani, letos ne bosta branila naslova državnega prvaka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.