00:58, tor, 23. Jul

Tim Gajser zmagal na državnem prvenstvu





Aktualni svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je napovedal vrhunsko formo pred dirko za veliko nagrado ZDA in po pričakovanjih zmagal na vročih obronkih Radizela pri Orehovi vasi na predzadnji dirki sezone državnega prvenstva.

 tim gajser, motokros, radizel (18)

Z drugim mestom je dirko pred koncem že zelo blizu naslova prvaka mladi Luka Kutnar; Gajser je moral namreč zaradi poškodbe izpustiti dve dirki sredi sezone. Tretje mesto je v kraljevi kategoriji MX open zasedel Aljoša Molnar. V razredu MX2 je zanesljivo zmagal sedemnajst letni Jan Pancar.

Številni gledalci, ki so prišli na strmine Radizela, so uživali v zanimivih dirkah. Seveda je med ljudmi največ aplavza požel Tim Gajser, ki si je med premorom vzel čas za fotografiranje in podpisovanje avtogramov, na stezi pa je pokazal, zakaj sodi v sam vrh. “Lepo je dirkati tu, kjer sem praktično doma. Organizatorji AMD Orehova vas so se zelo potrudili s pripravo proge, ki je bila v prvo sploh super urejena, v drugo je pa vročina žal malo ponagajala in se je precej kadilo. Škoda, ker sem na koncu v zadnjem krogu storil napako in zapeljal v blatno past in sem padel, no vseeno je bila dobra dirka in odlično vzdušje. Vesel sem te zmage,” je po tekmi na domačih tleh dejal Gajser.

Dirkači v razredu MX2 in MX 125 so se na štartno rampo postavili skupaj in poskrbeli za pravo dozo adrenalina, ko so motorji zahrumeli v štartno ravnino. Jan Pancar je pokazal dobro pripravljenost pred prihajajočim pokalom narodov, kjer bo branil slovenske barve v razredu MX2. Drugo mesto je osvojil hrvaški dirkač Luka Crnković, tretje pa primorski tekmovalec Miha Bubnič.

Naslednja in s tem tudi zadnja dirka za DP bo 24. septembra na progi Dolina pod Kalom v Šentvidu pri Stični.

Vir: STA

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.