19:49, pet, 1. Jul

To je dobitnik letošnjega Borštnikovega prstana

Na današnji novinarski konferenci, kjer so predstavili program 57. Festivala Borštnikovo srečanje, so razkrili tudi ime letošnjega dobitnika Borštnikovega prstana.

Borštnikov prstan je prejel nekdanji član SNG Nova Gorica Ivo Barišič. Kot so dejali na današnji novinarski konferenci, sta najznačilnejši potezi v njegovi ustvarjalnosti predanost in odprtost.

“Kot igralec vseskozi posodablja svoj način igre in ohranja radovednost za nov, drugačen filmski jezik. Z njim radi sodelujejo tako izkušeni, uveljavljeni režiserji, kot tudi ustvarjalci najmlajše generacije in tisti, ki odstopajo od ustaljenih teatrskih in filmskih praks,” je zapisala mag. Tea Rogelj v utemeljitvi nominacije, ki jo je pripravila za Društvo gledaliških kritikov in teatrologov (DGKTS).

Zahvalil se je vsem na njegovi poklici poti 

Prejemnik prstana je dejal: “Dragi vsi moji soigralci, zahvaljujem se vam, da sem skupaj z vami predeskal to pot. Zahvala režiserjem, dramaturginjam, teatru, tehniki, garderobi, maski in velika zahvala publiki, ki je spremljala moje odrske korake.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *