13:12, čet, 28. Mar

To so imena, ki se omenjajo kot županski kandidati v Občini Rače-Fram





Nadomestne volitve za župana v občini Rače-Fram bodo 21. maja, potem ko je župan Branko Ledinek, ki je občino vodil od leta 1997, februarja letos umrl. Kandidati bodo kandidature lahko vlagali od 6. do 20. aprila do 19. ure, kot smo na našem portalu že poročali.

Morebitni drugi krog volitev bo v nedeljo, 4. junija, je sklenila občinska volilna komisija Rače-Fram. Zdaj pa se v občini Rače-Fram že šušlja o nekaterih potencialnih imenih za novega župana. Po naših informacijah bi se naj stranka Gibanje Svoboda podala na volitve s svojim kandidatom oz. kandidatko, neuradno se govorili o Ireni Španinger, sedanji direktorici Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor.

Da bo vložil kandidaturo nam je uradno potrdil tudi podžupan Sebastijan Soršak, ki trenutno tudi vodi občino, kandidiral pa bo kot neodvisni kandidat. Govori se tudi o Romani Fišer, ki je na lokalnih volitvah v občini Rače-Fram v preteklosti že kandidirala. Zaupala nam je, da končne odločitve trenutno še ni sprejela.

Omenjalo se je tudi ime Mirana Rajšpa, ki pa nam je zaupal, da kandidature ne bo vložil, saj si želi na čelu občine mladega človeka, z idejami in vizijami. Stranka Vesna, katere član je Rajšp, pa bo v prihodnjih dneh sprejela odločitev, kateremu izmed kandidatov bo namenila podporo.

Gotovo se bo v prihodnje še kdo izmed kandidatov ali kandidatk odločil za vložitev kandidature, ki bo sicer mogoča do 20. aprila do 19. ure. 

Današnji dan, 6. marec, je sicer določen kot dan razpisa volitev in s katerim začnejo teči roki za izvedbo volilnih opravil.  Ministrstvo za notranje zadeve je na svoji spletni strani tudi že objavilo število volilnih upravičencev v občini Rače-Fram. Teh bo na prihajajočih volitvah 6422.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.