09:31, sob, 20. Apr

To so občine ki so nominirane za Zlati kamen 2022





Nagrado Zlati kamen podeljujejo razvojno najbolj prodorni občini: torej tisti, ki zaradi svoje razvojne, v prihodnost in v dobro vseh občanov usmerjene dejavnosti pomeni primer dobre prakse in zgled za ostale. Nagrado podeljujejo letno, prvič pa so jo podelili leta 2012.

V ožji izbor za letošnjo nagrado Zlati kamen so se uvrstile občine Ajdovščina, Bled in Bovec iz zahodne Slovenije, Loški Potok, Medvode in Vodice iz osrednje in jugovzhodne Slovenije z Notranjsko, Dravograd, Laško in Solčava iz regije od Koroške do Posavja, ter Dobrovnik, Lovrenc na Pohorju in Sveta Trojica v Slovenskih Goricah iz vzhodne Slovenije.

Kaj je letošnja rdeča nit?

Med 12 finalistkami bo strokovni svet Zlatega kamna izbral štiri regionalne zmagovalke, na koncu pa še razvojno najprodornejšo občino, ki bo prejela letošnjo nagrado Zlati kamen. Rdeča nit letošnjega izbora je prilagojena volilnemu letu. Strokovni svet se bo torej posebej osredotočal na razvojne premike v času zadnjega mandata s posebnim poudarkom na trajnostnemu razvoju, prilagajanju občin glede na klimatske spremembe ter vključevanju prebivalcev v odločanje. Pri izboru bo svet tudi primerjal dosežke občine s predvolilnimi obljubami in tako ugotavljal, do katere mere so bile te obljube izpolnjene.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.