14:26, sob, 20. Apr

To so prihajajoči dogodki v botaničnem vrtu





Prihodnji teden vse obiskovalce vabijo, da se v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru udeležite dveh vodenih ogledov.

V ponedeljek, 22. maja ob 17.00, Mednarodni dan biotske raznovrstnosti, vodenje po razstavi v večnamenski stavbi botaničnega vrta.

Dan 22. maj je od leta 2000 izbran za Mednarodni dan biotske raznovrstnosti in je namenjen ozaveščanju o pomenu varovanja globalne biodiverzitete, ki oblikuje naše okolje – ne le različnih vrst rastlin, živali in mikroorganizmov, temveč tudi genetske raznolikosti vsake izmed njih in raznolikosti ekosistemov.

Po podatkih Organizacije Združenih Narodov je tri četrtine zemeljskega kopenskega okolja in približno 66 % morskega okolja spremenjenega zaradi človeške dejavnosti.

V okviru projekta LIFE Naturaviva je v počastitev mednarodnega dneva biotske raznovrstnosti nastala razstava z naslovom Biodiverziteta Slovenije, skozi katero se bomo skupaj sprehodili. Slovenija obsega dobrega 0,01 % kopnega na Zemlji in ima velikosti in geografskemu položaju primeren delež svetovne biodiverzitete. Poznamo okoli 25.000 vrst, verjetno pa na našem ozemlju živi vsaj še enkrat toliko doslej nepoznanih vrst. Na devetih panojih je predstavljen le delček čudovite narave v Sloveniji, pridružite se nam na vodenem ogledu!

V sredo, 24. maja ob 17.00, Evropski dan Parkov, vodenje po prenovljeni zbirki zdravilnih rastlin.

V Evropi od leta 1990 na dan 24. maja obeležujemo dan parkov. Dan je posvečen naravnim in narodnim parkom – zavarovanim območjem, ki predstavljajo naravni zaklad. Namen praznovanja tega dne je približati ljudem naravo ter opozoriti na pomen ohranjanja in trajnostnega upravljanja teh območij. Zaradi sporočilnosti tega datuma je bil izbran tudi za otvoritev Botaničnega vrta Univerze v Mariboru za širšo javnost, ki se je zgodila pred enaindvajsetimi leti. Praznujte ta dan z nami in se nam pridružite na vodenem ogledu prenovljene zbirke zdravilnih rastlin pod vodstvom mag. Ignaca Janžekoviča.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.