01:18, sre, 3. Jul

To so skriti in odkriti turistični biseri v Mariboru in okolici





Maribor, drugo največje mesto v Sloveniji, ponuja številne znane turistične znamenitosti, kot so Pohorje, Ljudski vrt in najstarejša trta na svetu. Vendar pa okolica Maribora skriva tudi mnoge manj znane, a čudovite kotičke, ki so vredni obiska. Tukaj je nekaj priporočil za raziskovanje skritih biserov v okolici Maribora.

Mariborski otok

Mariborski otok je čudovit naravni park na reki Dravi, kjer se lahko sprostite in uživate v naravi. Otok je znan po svoji bogati flori in favni, prav tako pa je priljubljen med domačini za sprehode, piknike in rekreacijo.

Vinogradi v Svečini

Vinogradi v Svečini, ki ležijo severno od Maribora, ponujajo čudovit razgled na gričevnato pokrajino, obdano z vinogradi. Tu lahko obiskovalci uživajo v degustacijah vina v lokalnih vinskih kleteh in raziskujejo slikovite vinske poti. Eden izmed najbolj znanih krajev v Svečini je srčkasta cesta, ki je postala priljubljena turistična točka zaradi svoje unikatne oblike.

Botanični vrt Univerze v Mariboru

Ta botanični vrt, ki se nahaja v Pivoli, je eden skritih draguljev regije. Obiskovalci lahko raziskujejo različne rastlinske zbirke. Vrt je odlična destinacija za ljubitelje narave in fotografije.

Pohodniške poti na Pohorju

Čeprav je Pohorje znano predvsem po svojih smučiščih, ponuja tudi številne manj znane pohodniške poti, ki vodijo skozi neokrnjeno naravo. Poti, kot so Pot k Črnemu jezeru ali pot na Lovrenška jezera, ponujajo miren pobeg iz mestnega vrveža in čudovite razglede na okoliško pokrajino.

Grad Rače

Grad Rače, ki se nahaja približno 15 kilometrov južno od Maribora, je manj znan, a zelo zanimiv grad. Njegova zgodovina sega v 14. stoletje, danes pa je preurejen v kulturni center, kjer potekajo različne prireditve, razstave in poroke. Okoli gradu se razprostira čudovit park, ki je idealen za sprehode.

Sv. Urban nad Mariborom

Sveti Urban je hrib z vinogradi, ki se nahaja severovzhodno od Maribora. Na vrhu hriba stoji cerkev sv. Urbana, ki ponuja čudovit razgled na Maribor in okoliške vinograde. To je priljubljena izletniška točka za pohodnike in ljubitelje vina.

Zgornja Kungota

Zgornja Kungota je kraj v bližini Maribora, znana po svoji lepoti in miru. Tu lahko obiščete lokalne vinske kleti, uživate v čudovitih razgledih in se sprostite v naravi. Ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti je kolesarjenje po slikovitih vinskih cestah.

Raziskovanje teh skritih kotičkov v okolici Maribora vam bo omogočilo, da odkrijete naravne lepote, kulturne znamenitosti in lokalno gostoljubnost, ki jih ponuja ta regija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.