01:53, pet, 26. Apr

Tokrat izjemna Ana Bucik, kar štiri Slovenke pa med najboljšo dvajseterico





Alpske smučarke so danes tekmovale na drugem slalomu sezone 2021/22 svetovnega pokal, vse štiri Slovenke za štartu so prišle do točk.

Danes je na slalomu v Leviju najboljša Slovenka bila Ana Bucik, ki se je uvrstila med najboljšo deseterico, končala je na 7. mestu. Prav vse Slovenke so se v drugi vožnji izkazale, saj so napredovale po lestvici.

Kar štiri Slovenke vknjižile točke

Andreja Slokar, ki je bila včeraj v Leviju odlična četrta, je tokrat na v prvi vožnji na progo krenila še bolj napadalno in imela odličen prvi vmesni čas, a potem na položnem delu naredila napako, ki jo je stala veliko časa. Kljub temu je prišla v cilj in računala je, da bo v drugem teku lahko napadala najboljša mesta. A na progo se je podala precej bolj zadržano in v cilju ni prevzela prvega mesta.

Prva tri mesta zasedle iste smučarke

Slokarjeva je tako danes končala kot 15. Je pa prehitela Meto Hrovat in Nejo Dvornik, ki sta po prvem teku bili 22. in 20. Po drugi vožnji pa je  Horvatova napredovala na 17. mesto, Dvornikova pa na 19. Zmaga je šla Petri Vlhovi, druga je bila Mikaela Shiffrin, tretja pa Lena Deurr, na vseh treh stopničkah so iste smučarke kot včeraj na tem prizorišču.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.