12:27, pet, 19. Apr

Tomi Prosnik uradno vložil kandidaturo za župana občine Ruše





Tomi Prosnik kandidira kot neodvisni kandidat za župana Občine Ruše z listo ZA – Združena akcija v kateri ekipi ostaja tudi trenutni župan Uroš Razpet, ki je tudi nosilec liste. Na listi, katero sestavlja uspešna, preverjena in izkušena ekipa tako renomiranih podjetnikov, kot mladih zagnanih Rušanov je 18 kandidatk in kandidatov za občinski svet.

Tomi ProsnikTomi Prosnik je trenutni direktor Javnega zavoda CEZAM Ruše in je ključni član ekipe, ki je v zadnjem mandatu Občino Ruše obrnila iz post-industrijskega kraja z visoko brezposelnostjo v dinamično in spodbudno občino z izjemno prepoznavnim kulturnim in festivalskim dogajanjem katerega nosilci so festivali Letni oder Ruše, Kantfest, Ruška nedelja ter v celotni regiji prepoznan kraj po športnih objektih ter vsebinah kot so Športni park Ruše, Veliko drsališče Ruše, Pumptrack, Bazen, Stadion, Čolnarna na Dravi, Disc Golf na Arehu. Hkrati s tem so v zadnjem mandatu izpeljali še preko 80 drugih projektov s katerimi se je Občina Ruše po kvaliteti življenja povzpela v sam vrh v Sloveniji.

Prosnik in Razpet

V sporočilu za javnost pa so spomnili, da je Občina Ruše za odlične rezultate preboja na vsebinah, infrastrukturi in dvigovanju standardov v začetku leta prejela nagrado Zlati kamen za najbolj prodorno občino v SV Sloveniji in se uvrstila na skupno 16. mesto od 212 občin v Sloveniji. V argumentaciji nagrade so zapisali:  “Le redkokje najdemo tako izrazit zasuk v razvojni filozofiji, kot se je to zgodilo v Rušah in rezultati se kažejo na vsakem koraku”.  Po življenjskem standardu je tako trenutno Občina Ruše na 6. mestu, povprečna neto plača pa znaša 1157€, kar Ruše postavlja na 4. mesto med vsemi občinami v Sloveniji.
“Ključno v naslednjem mandatu je peljati naprej vizijo Ruš kot kraja z vrhunsko kvaliteto bivanja in spodbudnega okolja za vse generacije. Prioriteta so vsekakor že začeti projekti, kot je ureditev trga v Bistrici ob Dravi, dokončanje kolesarske poti do Maribora, oživljanje reke Drave z že izgrajenim splavom, prenove in energetske sanacije vseh ključnih občinskih objektov začenši spomladi z Domom kulture ter nadaljevati s Šolo in Športno dvorano, seveda pa imamo še veliko izzivov, kot je zagona letnega turizma na Pohorju, kjer imamo projekt Ride Ruše, želimo obuditi močne zgodovinske zgodbe Ruš, rešiti dolgotrajno vzpostavljanje industrijske cone TDR ter močno spodbujati podjetniško in kmetijsko dejavnost. Predvsem pa želimo imeti odprta vrata in biti občanom dober partner, ki pazi na svoje ljudi in pomaga tistim, ki ustvarjajo in imajo ambicije,” je ob vložitvi kandidature Prosnik.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.