00:37, ned, 28. Jul

Tožilstvo za moškega po grožnjah z nožema na Bavarskem dvoru predlagalo leto in pol zapora





Moškemu, ki je marca na Bavarskem dvoru grozil z nožema, je tožilstvo v petek na ljubljanskem okrožnem sodišču očitalo kaznivo dejanje napada na uradno osebo, ki opravlja naloge varnosti. Zanj so predlagali leto in pol zapora v obliki psihiatričnega zdravljenja. Obtoženi 23-letnik je na sodišču priznal krivdo, poročata časnika Večer in Dnevnik.

Po oceni psihiatra je bil 23-letni obtoženec v času incidenta na Bavarskem dvoru v Ljubljani bistveno zmanjšano prišteven. Obtoženi ima aspergerjev sindrom, v času dogodka pa je imel tudi paranoidno osebnostno motnjo in prilagoditveno motnjo, je ugotovil sodni izvedenec psihiater Peter Pregelj.

Tožilka je v primeru priznanja krivde predlagala leto in pol zapora, vendar v obliki obveznega psihiatričnega zdravljenja v zdravstvenem zavodu.

Zaporno kazen bi torej prestajal tam, kjer biva zdaj, na psihiatrični kliniki mariborskega univerzitetnega kliničnega centra, poroča Dnevnik.

Obtoženi je krivdo priznal in sodnika prosil, da se postopek čim prej konča.

Sodnik se je sicer odločil, da naroka za izrek kazenske sankcije še ne bo opravil, saj si želi pred izrekom kazni zaslišati psihiatra Preglja, ki ga bo pred tem seznanil s potekom zdravljenja v Mariboru.

Obtoženčeva zagovornica je sodišču predlagala, da se v okviru naroka poleg sodnega izvedenca zasliši tudi obtoženega, njegovo mater in socialno delavko. Sodnik je predlogom sledil in zato narok za izrek kazenske sankcije preložil na 23. avgust, poroča Večer.

23-letnik je marca na Bavarskem dvoru v Ljubljani grozil z nožema. Policisti so omejili gibanje v okolici, posredovala je specialna enota s pogajalcem, vendar se je moški vdal šele po prihodu sorodnika. Eden od policistov se je pri tem lažje poškodoval.

Policija je bila po posredovanju deležna številnih kritik. V odzivu so policisti poudarili, da so komentarji o njihovem delu v smislu, da policisti na kraju niso opravili svojega dela, neprimerni, podcenjujejo policijski poklic in vlogo organizacije v družbi ter kažejo na nepoznavanje osnov policijskega dela.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.