11:43, pet, 29. Mar

Tradicijo postavljanja majskih dreves ohranjajo tudi v občini Duplek. To so lokacije, kjer jih bodo postavili letos …





Tudi v občini Duplek bodo postavili več majskih dreves.

Majska drevesa bodo namreč postavili v vaških skupnostih v Spodnjem Dupleku, Dvorjanah, Koreni, Zimici in na Vurberku.

Na Vurberku se bodo že danes,  v četrtek, 27. aprila, ob 16. uri zbrali na igrišču pod gradom Vurberk (spodnji del Vurberka) in skupaj odšli po prvomajsko drevo. V nedeljo 30. aprila, ob 16. uri pa bo postavitev majskega drevesa (ročno) ter različne dobrote in zabava do jutranjih ur. V sklopu praznika bo v nedeljo 30. aprila, potekal turnir v nogometu med mladimi in starimi.

V Spodnjem Dupleku bo majsko drevo stalo nasproti bencinske črpalke, postavljali pa ga bodo v nedeljo, 30. aprila, ob 16. uri. Za različne dobrote bo poskrbljeno.

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Korena in Vaške skupnosti Korena bodo v nedeljo, 30. aprila, ob 17. uri postavljali prvomajsko drevo pri Kulturnem domu v Koreni.

Tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva Dvorjane in Vaška skupnost Dvorjane vas vabijo, da se jim v nedeljo, 30. aprila, od 17. ure naprej pridružite pri postavljanju prvomajskega drevesa pri gasilskem domu v Dvorjanah.

Vaška skupnost Zimica pa bo pričela s postavitvijo majskega drevesa v nedeljo, 30. aprila, ob 17. uri pri kapelici v Zimici.

Majsko drevo bodo v organizaciji Športnega društva Jablance postavili v Jablancah, pri smučarskih skakalnicah. S postavljanjem bodo začeli ob 15. uri, kres pa bo zagorel okoli 20. ure.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.