19:18, sre, 3. Jul

Tradicionalna Ilgova nedelja





Danes so v Šentilju obeležili že tradicionalno Ilgovo nedeljo. V tamkajšnji cerkvi Sv. Ilja v Šentilju je slovesno mašno daritev zaznamovala zlata maša domačina Mihaela Ignatijevega. Po maši so v tamkajšnji nekdanji mežnariji odprli razstavo “Bilo je nekoč…”. Na tamkajšnjem parkirišču pri cerkvi pa so stojnice polne dobrot klicale in vabile obiskovalce k druženju, ki je trajalo skozi ves popoldan.

ilgova nedelja šentilj (6)

Že tradicionalna Ilgova nedelja je v cerkev Sv. Ilja pripeljala mnogo romarjev in domačinov, ki so se ob mašni daritvi poklonili tudi zlatomašniku Mihaelu Ignatiju. V sproščenem duhu, ob zvokih tamkajšnjega Pihalnega orkestra občine Šentilj Paloma, odprli tudi razstavo z naslovom “Bilo je nekoč…”, ki prikazuje življenje pred mnogimi leti, ko je v prostorih tamkajšnje nekdanje mežnarije kjer danes tudi stoji razstava, bila šola. Razstavo so pripravili otroci in predstavniki OŠ Rudolfa Maistra Šentilj.

ilgova nedelja šentilj (3)

Letos prvič pa so se na tamkajšnjem župnijskem parkirišču kjer je potekalo druženje ob dobri jedači in pijači, predstavili člani Zadruge Dobrina. Poskrbeli so za pestro izbiro sezonske in lokalno pridelane hrane.

ilgova nedelja šentilj (4)

Podrobnosti jutri v Občinskem informatorju, ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.