19:18, tor, 16. Apr

TRAGIČNA NESREČA: Vlak do smrti povozil moškega





S Policijske uprave Celje sporočajo, da se je danes malo po 9. uri zgodila tragična nesreče, vlak je namreč povozil osebo na tirih.

“Danes, okoli devetih dopoldne, smo bili obveščeni, da je v Šentjurju, v bližini železniške postaje, vlak povozil neznanega moškega. Strojevodja potniškega vlaka, ki je vozil v smeri proti Celju, je poskušal trčenje preprečiti z zmanjševanjem hitrosti in zvočnimi signali, vendar mu ni uspelo. Moški, čigar identiteto še ugotavljamo, je na kraju nesreče umrl,” je sporočila Milena Trbulin s PU Celje.

Potniki nepoškodovani, uredili so jim nadomestni prevoz

O okoliščinah dogodka policisti še zbirajo obvestila. Nihče od približno petdesetih potnikov, ki so bili v času trčenja na vlaku, ni bil poškodovan. Zanje je bil urejen nadomestni prevoz.

“Ob 9.50 je v Šentjurju vlak povozil osebo, ki je hodila po železniških tirih. Gasilci PGE Celje in PGD Šentjur so zavarovali kraj nesreče, pregledali vlak, nudili pomoč policistom, delavcem Slovenskih železnic in potnikom pri prestopu na drugi vlak. Obveščene so bile pristojne službe,” pa je zapisano na strani Uprave za zaščito in reševanje RS.

* – slika je simbolična

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.