06:23, čet, 25. Apr

Tragična vest: Umrl znan slovenski fotograf





V nenavadni, a hudi prometni nesreči, je umrl znani slovenski fotograf Peter Marinšek iz Velenja.

Poročali smo, da so celjski policisti v ponedeljek, 29. maja 2023, obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 29-letni voznik motornega kolesa zaradi nepravilnega prehitevanja preko dvojne neprekinjene ločilne črte trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pred njim in v križišču pravilno zavijal levo. “Voznik motornega kolesa je po trčenju padel po vozišču, motorno kolo pa je zdrselo levo proti prehodu za pešce in trčilo še v peško in pešca, ki sta pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce. 29-letni voznik motornega kolesa je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je tudi vplivom alkohola, saj mu je elektronski alkostest pokazal, da je imel 0.52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V nesreči sta se huje telesno poškodovala voznik motornega kolesa in pešec, v katerega je trčilo motorno kolo. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti po čl. 323. KZ-1. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja som mu policisti tudi zasegli motorno kolo,” so sporočili iz PU Celje.

Pešec, v katerega je trčilo motorno vozilo, je žal umrl. Gre za znanega velenjskega fotografa Petra Marinška, poročajo na portalu Velenjčan. Marinšek je namreč podlegel zaradi hudih poškodb.

Od Petra Marinška se že poslavljajo uporabniki Facebooka, njegovi prijatelji in tisti, ki so z njim tako ali drugače sodelovali, Med njimi tudi Galerija Velenje:

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.