16:43, tor, 23. Apr

Trgovina z ljudmi v Šentilju: Eden izmed policistov posnet med odnosom s prostitutko





Pred časom smo poročali trgovini z ljudmi v Šentilju. Več kot 90 policistov in kriminalistov izvajajo dlje časa trajajoče kriminalistične preiskave s področja organizirane kriminalitete.
Preiskovali so nočni klub v Šentilju. Večer poroča, da sta v postopek vpleteni tudi dve osebi iz policijskih vrst. V mesecu juniju sta prejela odpoved.

FOTO: Pixabay.com

Na kameri prepoznali dva policista

Kot še poroča Večer, so v policiji sumili, da je eden izmed njih najemnika lokala obveščal o racijah. Zabeležili so tri sumljive kontakte. Kriminalisti so marca pri hišni preiskavi v klubu zasegli štiri leta star posnetek, ki je razkril, da je policist dobro vedel, kaj se odvija v klubu. Kamere so ga namreč ujele, kako je s prijatelji praznoval fantovščino in tedaj je tudi sam otipaval eno izmed žensk. Poleg tega so na posnetku prepoznali tudi drugega policista, ki ga je, kot zapišejo na Večeru, kamera posnela med petminutnim spolnim aktom z žensko.

Nista bila seznanjena, da se dogajanje v klubu snema

Junija letos sta prej omenjena policista prejela izredno odpoved. Generalni direktor policije Anton Olaj jima je po poročanju Večera očital tudi jemanja podkupnine, saj jima ni bilo potrebno plačati za spolne storitve. Bila sta povabljena na zagovor, kjer sta trdila, da nista kršila pogodbenih obveznosti. Na Večeru so neuradno izvedeli, da sta se sklicevala tudi na to, da nista bila seznanjena, da se dogajanje v klubu snema in da je bil posnetek pridobljen s kršitvijo človekovih pravic. Menila sta, da je šlo za past, za morebitno maščevanje ter izsiljevanje.

Odpoved ustavljena, policista znova v službi

Miran Šadl iz PU Maribor je za Večer dejal, da je generalni direktor odločil, da se izredna odpoved ustavi. Uvedli so disciplinski postopek zaradi suma hujše disciplinske kršitev. Več informacij zaradi teka preiskave ni mogel podati.

Ob koncu Večer poroča, da sta policista ponovno v službi, grozilo naj bi jima le, da bosta morala vrniti 30 odstotkov plače za obdobje, ko so bile izvedene kršitve. Premestili so ju na drugo policijsko postavo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.