21:14, tor, 3. Sep

Tri podravske občine dobijo štiri milijone za projekt





Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za četrti sklop projekta oskrbe s pitno vodo v porečju Drave na območju Ormoža. Za 8,4 milijona evrov vreden projekt bo Kohezijski sklad prispeval nekaj več kot štiri milijone evrov, so sporočili iz vladne službe.

Projekt bodo izvajale občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž v okviru dogovora za razvoj Podravske razvojne regije.

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Denar gre za izboljšave cevovodov, nov vodohran ter rekonstrukcije starih vodohranov in prečrpališč

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v službi vlade, bodo občine s projektom izboljšale javno storitev oskrbe s pitno vodo za uporabnike, priključene na vodovodni sistem Ormož, in zmanjšale vodne izgube na vodovodnem sistemu. V okviru naložbe bo hidravlično izboljšanih 25 kilometrov cevovodov, zgrajen bo nov vodohran, šest vodohranov in prečrpališč pa bo rekonstruiranih.

Na javno vodovodno omrežje bodo priključili tudi nekaj gospodinjstev, ki se osrkbujejo z vodo iz lastnih vodnjakov

Boljše oskrbe s pitno vodo bo deležnih 11.869 prebivalcev v občini Ormož, 1871 prebivalcev v občini Središče ob Dravi in 1864 prebivalcev v občini Sveti Tomaž. Dodatno bo na javno vodovodno omrežje priključenih 14 prebivalcev, ki se oskrbujejo iz lastnih vodnjakov, so še zapisali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.