05:24, pet, 5. Jul

Tri smrti pacientov na psihiatrični kliniki, a tega niso sporočili pristojnim organom





Na Psihiatrični kliniki Ljubljana so se zgodili trije primeri nenadnih smrti pacientov, ki jih klinika ni pravočasno sporočila pristojnim organom, kljub zakonskim zahtevam, ki narekujejo takojšnje ukrepanje v takšnih primerih, poroča N1.

“Tri družine so se soočile z nenadno izgubo svojih bližnjih v obdobju od leta 2017 do 2023, a obvestilo o teh dogodkih ni bilo posredovano Ministrstvu za zdravje Slovenije v predpisanem roku 48 ur,” navedejo v nadaljevanju.

Govorili so z očetom mlajšega moškega, ki se je na Psihiatrični kliniki Ljubljana zdravil v začetku leta 2017. “Po njegovih besedah je sin trpel za hudo tesnobo. Na kliniki se je najprej zdravil na varovanem oddelku, nato pa so ga premestili na odprti oddelek, a staršev o tem niso obvestili, nam je v daljšem pogovoru povedal sogovornik, ki je sicer tudi sam zdravnik. Njegov sin je nekega jutra – kot je dejal, brez ustreznega nadzora – odkorakal iz klinike in v njeni okolici storil samomor,” poroča N1.

“Glede na podatke, ki smo jih pridobili od UNKIZ, Psihiatrična klinika Ljubljana nobenega od teh treh dogodkov ni sporočila v predvidenem roku. Iz evidence, ki so nam jo po posredovanju informacijske pooblaščenke z UNKIZ poslali oktobra lani, izhaja, da klinika med letoma 2017 in 2020 ni sporočila nobenega samomora, poskusa samomora ali nepričakovane smrti pacienta,” zapišejo.

Več TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.