12:16, pon, 29. Jul

Tri zlate medalje za slovenske kickboksarje





Slovenska izbrana vrsta v kickboksu se je s svetovnega pokala Bestfigher v italijanskem Riminiju, na katerem je sodelovalo 1735 tekmovalcev iz 28 držav, vrnila s tremi članskimi zlatimi medaljami. Konec oktobra bo v Mariboru evropsko prvenstvo v disciplinah light-contact, low-kick in K-1.

Foto: Kickboxing zveza Slovenije (2)

Že v soboto sta v tekmovalni disciplini kick-light do zlate medalje prišla Dejan Vajs in Sanel Ljutič. Vajs je prevladoval v kategoriji do 89 kg, medtem ko je Ljutič slavil v kategoriji do 63 kg.

“Težko je bilo tekmovanja spremljati s tribune in se spominjati vseh tistih občutkov zmagoslavja minulih uspehov. Ko pa prideš spet s tatamija z zmago, pa je nepopisno,” je po zmagi dejal Vajs, ki se je na mednarodna borišča vrnil po dveletni odsotnosti zaradi poškodbe kolena. V svoji karieri je bil do zdaj tudi evropski in svetovni prvak.

V nedeljo je uspehom slovenske izbrane vrste na svetovnem pokalu svoj delež dodal še Žiga Pečnik, ki je bil prvi v kategoriji do 75 kg discipline K-1.

“V finalni borbi me je čakal Francoz Fares Ziam, ki je višji od mene, zato je bila moja strategija že od začetka postaviti dober gard in pritiskanje nanj z boksarsko tehniko skozi vse tri runde. Mislim, da s trenerjem strategije in taktike ne bi mogla bolje nastaviti,” je svoje vtise strnil 20-letni Rušan.

Dobra novica za slovenske kiskboksarje pa je, da se je upravni odbor Svetovne kickboxing zveze (Wako) odločil, da bo letošnje evropsko prvenstvo za discipline light-contact, low-kick in K-1 med 22. in 29. oktobrom v Mariboru. Evropsko prvenstvo bi moralo biti prvotno v turški Antalyi, vendar so se v zvezi Wako odločili poiskati nadomestno lokacijo zaradi tamkajšnjih zaostrenih varnostnih razmer.

“V očeh odbora je prevladala odlična referenca, ki jo imamo skupaj z organizatorjem Tomažem Barado, z organizacijo zadnjega evropskega prvenstva pred dvema letoma. Glede na nedavne uspehe naših borcev in bork pa računamo, da bo prvenstvo za nas zelo uspešno tudi po tekmovalni plati, saj jim bo domače prizorišče velika spodbuda za celoten potek priprav,” je prepričan predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.