21:17, tor, 16. Apr

Tržni inšpektorat RS izrekel prve prepovedi opravljanja dejavnosti zaradi nespoštovanja pogoja PCT





Kot je bilo že napovedano, so na Tržnem inšpektoratu RS v trgovinski dejavnosti pričeli s poostrenim nadzorom spoštovanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) in drugih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, pri čemer so izrekli prve prepovedi zaradi nespoštovanja pogoja PCT.

Splošni vtis v javnosti je, da se pogoj PCT v trgovinah ne spoštuje

“Na Tržnem inšpektoratu RS smo z vsemi razpoložljivimi inšpektorji v preteklem tednu in tudi med vikendom, poostreno preverjali izpolnjevanje pogojev PCT na terenu. Od 27. do 31. 10. 2021 je bil opravljen nadzor glede izpolnjevanja pogoja PCT pri 368 subjektih, zaradi ugotovljenih kršitev pa je bilo izdanih 6 plačilnih nalogov,” so zapisali v sporočilu za javnost.

S poostrenim nadzorom so nadaljevali tudi v tem tednu, ko je bilo opravljenih že preko 300 pregledov. Izrečeni sta bili dve prepovedi opravljanja dejavnosti zaradi nespoštovanja preverjanja pogoja PCT, kateri se ni preverjal pri uporabnikih storitev in sicer na bencinskem servisu in v eni od prodajaln v ljubljanskem BTC.

V večini primerov so trgovci, če je bilo ugotovljeno, da se pogoj PCT ne preverja, takoj odpravili nepravilnosti in nemudoma zagotovili preverjanje pogoja PCT pri uporabnikih storitev. Na žalost zaznavajo, da nekateri trgovci ne zagotavljajo preverjanja v celotnem odpiralnem času, zato bomo z nadzori nadaljevali tudi pri že pregledanih subjektih.

Cilj nadzorov ni kaznovanje ali celo zapiranje dejavnosti, pač pa ozavestiti trgovce in potrošnike, da brez spoštovanja ukrepov epidemije ni možno zajeziti. “Zato na tem mestu ponovno pozivamo vse, naj s svojim ravnanjem in spoštovanjem ukrepov prispevajo kamenček v mozaiku pri ustavitvi širjenja virusa,” zaključijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.