09:22, sre, 24. Apr

Tudi Melita Petelin uradno vložila kandidaturo za županjo Maribora





Nekdanja podžupanja in zadnja leta samostojna mestna svetnica Melita Petelin je danes vložila kandidaturo za županjo Mestne občine Maribor z zbranimi podpisi občanov. Verjame, da bodo volivci prepoznali njeno “voljo in znanje povezovanja”. Poudarila je, da se bo zavzemala tako za mlade kot stare.

melita petelin

Z zbiranjem podpisov, potrebnih za nestrankarsko kandidaturo, ni imela težav. Zbrala je več kot potrebnih 708 podpisov. “Pod zaporedno številko 10 sem vložila 1000 glasov za županjo mesta in pod zaporedno številko 12.000 glasov za Listo Melite Petelin,” je povedala.

Bila je med prvimi v mestu, ki so napovedali župansko kandidaturo, in dejstvo, da se je medtem javilo že 15 tekmecev, je ni odvrnilo od dejanske vložitve kandidature. “Vedno trdno stojim na svojih nogah in ko se enkrat odločim, grem po pravi poti naprej,” je povedala.

Podrobnosti volilnega programa naj bi javnosti predstavila v kratkem. Med glavnimi cilji, ki si jih je v grobem zastavila, pa je naštela prizadevanja za obnovo starega jedra mesta ter razvoj turizma, gospodarstva in šolstva.

Nepremičninska posrednica Petelinova je v politiko stopila pred štirimi leti na Listi župana Andreja Fištravca, bila kasneje nekaj časa tudi podžupanja, a je po slabem letu dni skupaj s še nekaterimi drugimi svetniki zapustila županovo ekipo, ker se ni strinjala z njenim načinom dela. Zadnji dve leti je delovala kot samostojna svetnica, večkrat zelo kritična do Fištravca in njegovih sodelavcev.

Na njeni listi za sedeže v mestnem svetu sta med drugim tudi aktualna samostojna mestna svetnika Janko Leva in Aleš Sumer, ki sta na prejšnjih volitvah prav tako sodila v Fištravčev tabor.

Pred Petelinovo je danes župansko kandidaturo vložil predsednik Liste mladih. Povezujemo Matic Matjašič, brez javne najave pa tudi stranka SD, ki za županjo predlaga nekdanjo direktorico Term Maribor Alenko Iskra. Slednja pri oddaji kandidature ni bila prisotna, dokumente je v njenem imenu predala nekdanja poslanka SD Majda Potrata.

V prejšnjih dneh so kandidature za župana Maribora uradno vložili nekdanji župan Franc Kangler (NLS, SDS, SLS), poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik, ki kandidira s podpisi občanov, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič, kandidat DeSUS Uroš Prikl, Aleksander Kamenik (SAK), kandidat SSN Zdenko Vinkov in gibanje Zedinjena Slovenija v imenu priprtega Andreja Šiška.

Kandidaturo sta s pomočjo podpisov občanov napovedala tudi aktualni župan Fištravec in podjetnik Saša Arsenovič. S podporo strank bodo kandidirali še Zdravko Luketič (NSi), Igor Domanjko (LNBP), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev) in Vlado Šega (Levica).

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.