02:22, čet, 25. Apr

Tyrševa: Na občini priznali, da so korita neprimerna, opravljene korekcije





Včeraj smo objavili članek: Ponesrečena prometna ureditev na Tyrševi ulici: “Je morda kak zasebni interes na tej ulici močnejši od koristi njenih uporabnikov?”. Obrnili smo se tudi na Mestno občino Maribor in jih prosili za odziv.

Kolesarska proga naj bi bila nevarna

Dejali so nam, da je po asfaltiranju Gregorčičeve ulice in izvajanju vročevoda pri Prvi gimnaziji Maribor, bilo potrebno izvesti preusmeritev prometa: “Enosmerni promet sever – jug, parkirna mesta na vzhodni strani in kolesarske poti so bili urejeni tako, saj se približujejo končni projektni rešitvi. Na osnovi ogleda izvedene kolesarske steze na pločniku je bilo ugotovljeno, da je le-ta nevarna, ker so na njej postavljeni prometni znak in konfini, prav tako je bilo ugotovljeno pomanjkljivo vodenje kolesarjev, zato smo zahtevali spremembo.

Zagotovili so nam da bodo z MČ Center, ki predstavlja stanovalce, in poslovnimi subjekti na tem delu ulice, opravila razgovor in predstavitev projekta ter izvedla korekcije, med katerimi so tudi odstranitev korit, saj so dimenzijsko neprimerne.

Gre za začasno in ne trajno ureditev Tyrševe ulice

“Mariborska občina preureja širše območje Gregorčičeve ulice, kar zajema območje Gregorčičeve ulice med Trubarjevo ulico do Krekove ulice mimo Trga generala Maistra do Maistrove. Predmet ureditve sta tako tudi Tyrševa ulica med izvozom iz garaže etažnih lastnikov Gregorčičeve ulice 13 ter Krekove ulica, pa tudi ploščad pred Prvo gimnazijo Maribor med Grajsko ulico in Krekovo ulico,” so nam dejali na občini.

Na mariborsko občino smo se obrnili z dodatnimi vprašanji, vezani na stroške, ki so pri začasni ureditvi nastali. Odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.