07:02, pet, 29. Mar

Učenci OŠ Selnica ob Dravi vabijo na servis koles





Za varno kolesarsko izkušnjo je poleg upoštevanja vseh cestnoprometnih predpisov potrebno poskrbeti tudi za brezhibno opremljeno kolo.

Stanje svojih koles bodo lahko preverili učenci OŠ Selnica ob Dravi, saj so si z odlično opravljeno nalogo v sklopu projekta Varno na kolesu prislužili servis koles za šolo in širšo lokalno skupnost. Praktično nagrado v sodelovanju z družbo Butan plin podeljuje Zavarovalnica Triglav.

Servis koles so si prislužili

Na OŠ Selnica ob Dravi bo potekal servis koles, kjer bodo lahko učenci, njihovi starši in ostali preverili stanje svojega kolesa in opravili manjša popravila. Servis koles bo potekal v petek, 17. septembra, med 11. in 18. uro na OŠ Selnica ob Dravi.

Servis koles si je šola prislužila v minulem šolskem letu z najvišjim številom prekolesarjenih kilometrov v prostem času v sklopu naloge Kolesarim v prostem času. Od oktobra do aprila so učenci zabeležili kar 35.524 prekolesarjenih kilometrov, med letom pa so tudi zavzeto ozaveščali o varnosti kolesarjev v prometu. Praktična nagrada bo poskrbela, da bodo kolesa učencev in tudi ostalih brezhibno opremljena in pripravljena na vse jesenske kolesarske dogodivščine.

Varno kolesarjenje

Program Varno na kolesu, ki ga razpisuje družba Butan plin s partnerji, bo letos že deseto leto spodbujal k varnem kolesarjenju in aktivnem preživljanju prostega časa. Letošnji razpis v ospredje postavlja pomen preventive in trajnostne mobilnosti, šole pa se lahko na razpis prijavijo do 20. septembra 2021, in sicer prek spletnega obrazca.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.