11:29, pet, 26. Jul

UEFA kaznovala NZS zaradi diskriminatornega vedenja navijačev na treh tekmah prvenstva





Evropska nogometna zveza (Uefa) je objavila seznam kazni z minulega evropskega prvenstva v Nemčiji. Med kaznovanimi je tudi Nogometna zveza Slovenije (NZS) zaradi diskriminatornega vedenja navijačev na treh tekmah prvenstva.

NZS je prejela kazen v višini 30.000 evrov in pogojno prepoved prodaje vstopnic za eno gostujočo tekmo zaradi spornih dejanj navijačev na tekmah skupinskega dela z Dansko in Anglijo ter tekmi osmine finala s Portugalsko. Uefa je dejanja navijačev opisala kot diskriminatorna, vendar ni navedla podrobnosti.

“Nogometni zvezi Slovenije se zaradi diskriminatornega vedenja njenih navijačev izreče globa v višini 30.000 evrov in se ji prepove prodaja vstopnic za naslednjo tekmo v gosteh pod okriljem Uefe,” je sporočila Uefa. Prepoved prodaje kart bo stopila v veljavo, če se v naslednjih dveh letih ponovi tovrstno navijaško obnašanje.

Slovenska zveza je že med prvenstvom prejela kazen zaradi metanja predmetov na igralno površino in uporabe pirotehnike, zaradi česar je morala Uefi plačati 51.250 evrov kazni. Največja kazen v tem pogledu je bila naložena Hrvaški, in sicer skoraj 221.000 evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.