11:18, čet, 4. Jul

Uefa svari pred ilegalnimi vstopnicami





Evropska nogometna zveza (Uefa) vnovič svari navijače pred nakupom ilegalnih vstopnic za ogled evropskega prvenstva v Nemčiji. Te kljub uvedenim pravnim postopkom in izrečenim odločbam še vedno prodajajo različni spletni ponudniki, Uefo povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Uefa je že pred začetkom prvenstva stornirala skoraj 10.000 vstopnic, zdaj je številka še bistveno večja. Ponudba na trgu pa še vedno obstaja, tudi denimo za četrtfinalno tekmo med gostitelji Nemci in Španci, pri čemer so se cene za vstopnice drastično povečale, tudi do desetkrat.

Cene so bile pri tem pred turnirjem jasno določene

Na Uefi poudarjajo, da je bil edini možen nakup vstopnic preko njihovih prodajnih kanalov. Cene pa so bile pri tem pred turnirjem jasno določene (60 do 700 evrov). Edina možnost v zadnjem trenutku je prav tako nakup vstopnic preko Uefe, v kolikor pride do vračila.

Uefa se je boja s preprodajalci vstopnic lotila z digitalnimi vstopnicami, ki jih je moč potrditi le v posebni aplikaciji. Prenos na druge osebe tehnično ni zahteven, je pa preprodaja strogo prepovedana.

“Odločitev za uvedbo digitalnih vstopnic je vbila sprejeta iz več razlogov. Med drugim tako zmanjšujemo možnost ponarejanja vstopnic. Omogoča pa tudi jasno sledenje vstopnicam ter omogoča njihovo razveljavitev, če se kupci ne držijo zapisanih poslovnih pogojev,” so še pojasnili pri Uefi.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.