01:49, pet, 26. Apr

UKC Maribor namerava zaključiti leto z uravnoteženim poslovnim izidom





Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor namerava kljub novemu koronavirusu, ki močno vpliva na njegovo poslovanje, zaključiti letošnje leto z uravnoteženim poslovnim izidom.

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor

Kot izhaja iz gradiva, ki ga bo danes obravnaval svet zavoda, načrtujejo prihodke v višini nekaj več kot 251 milijonov evrov in ravno tako visoki naj bi bili odhodki.

Načrtovani prihodki so za 16,5 milijona evrov višji od doseženih v lanskem letu, načrtovani prihodki pa se povečujejo za 17,1 milijona evrov.

“Med odhodki se iz različnih razlogov najbolj povečujejo načrtovani stroški dela, in sicer za 20,2 milijona evrov glede na dosežene v letu 2019,” je uprava drugega največjega kliničnega centra v državi zapisala v programu dela in finančnem načrtu za leto 2020, ki ga bo danes potrjeval svet zavoda.

Lani je UKC Maribor zaključil leto s presežkom prihodkov nad odhodki v višini 588.300 evrov, kar pomeni, da je prvič po letu 2015 posloval pozitivno.

Direktor Vojko Flis bo članom sveta zavoda danes med drugim tudi poročal o delovanju UKC Maribor v času pandemije novega koronavirusa. V obdobju od sredine marca do konca maja so zdravili 107 bolnikov s covidom-19, od tega jih je 22 potrebovalo umetno predihavanje. Skupno so zabeležili 13 smrtnih žrtev, ni pa bilo nobenega prenosa okužbe z zaposlenih na bolnike ali obratno. Prav tako niso zabeležili prenosa okužbe med zaposlenimi.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.