01:08, pet, 19. Apr

UKC Maribor nima na voljo nadstandardnih sob za porodnice, ki bi jih lahko najele





“V porodnišnici SB Celje smo eno od nadstandardnih sob uredili tako, da lahko skupaj z mamico, prve dneve z novorojenčkom v porodnišnici preživlja tudi njen partner oz. oče novorojenčka,” so sredi julija sporočili iz SB Celje. Odločili smo se, da preverimo, kakšne možnosti imajo porodnice v UKC Maribor.

Pojasnili so nam, da imajo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor na Oddelku za perinatologijo (porodnišnica) je skupno 27 sob. Sobe so dvo- ali triposteljne. Enoposteljnih nimajo na voljo: “Enoposteljnih sob na Oddelku za perinatologijo ni. Porodnica je sama v sobi, če to dovoljuje stanje na Oddelku.”

Medtem pa so v Ljubljani sobe celo prenovili

Od letošnjega julija pa je ljubljanska porodnišnica bogatejša za novo pridobitev na dveh poporodnih oddelkih – štiri nadstandardne sobe, namenjene porodnici, novorojenčku in po želji tudi partnerju oz. obporodnemu spremljevalcu: “Z vzpostavitvijo sob smo se približali potrebam in željam določenih porodnic po intimnem vzdušju in nekoliko mirnejšem poporodnem okolju.”

V porodnišnici Ljubljana je v prenovljenih sobah, kjer vlada prijetno in sproščeno vzdušje je mamicam poleg udobne postelje zanjo ter posteljice in previjalnega pulta za novorojenčka na voljo mini hladilnik, LCD televizor in brezžični internet. Sobi pripada lastna kopalnica s sanitarijami in tušem.

Doplačilo za bivanje v ljubljanski porodnišnici v nadstandardni sobi:

– nadstandardna soba (mama+novorojenček) znaša 87 eur/dan
– nadstandardna soba (mama+novorojenček+spremljevalec) znaša 117 eur/dan

V Mariboru pa kljub željam porodnic za enosposteljno oz. nadstandardno sobo, očitno ne prisluhnejo, ali je ovira pomankanje prostora ali kaj drugega, pa nam v UKC Maribor, niso pojasnili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.