12:23, ned, 28. Jul

Umrl je eden najbolj znanih vinogradnikov iz naših krajev





Umrl je Jožef Steyer iz Vinogradništva Steyer vina.

“Z globoko žalostjo v srcu sporočamo, da nas je nepričakovano zapustil naš dragi mož, oče in dedek. Pogreb bo v četrtek, 12.10 ob 16. uri na pokopališču v Apačah. Neizmerno te bomo pogrešali. Dragi Pepi počivaj v miru,” so sporočili na družbenih omrežjih.

Iskreno sožalje vsem sodelujočim tudi iz uredništva lokalec.si.

O družini ….

Jožef Steyer je ob podpori žene Marije leta 1934 postavil temelje domačije in kovaške delavnice in svoje življenje posvetil kovaški obrti, o čemer še danes priča kovaški dimnik. Njun sin Jožef je kmetijsko dejavnost preusmeril v poljedestvo in živinorejo. Denar, prislužen s trdim delom v avstrijskih vinogradih in kleti, je vlagal v posest.

Njegov sin Jožef je kmetijsko dejavnost preusmeril v poljedelstvo in živinorejo. S trdim delom v avstrijskih vinogradih in kleti je prislužen denar vlagal v posest. Tretja generacija kmetije, ki jo je prevzel Danilo, pa se je popolnoma posvetila razvoju vinogradniško-vinarskega posestva.

Z mešanico poguma, vznesenosti in mladostnega zagona in ljubezni do žlahtne trte je začel uresničevati svoj sen: posadil je prve trte, postavil novo klet in vinskemu trgu predstavil svoja vina. Z jasno vizijo, voljo in zaupanjem vase in v vina, je utiral pot blagovni znamki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.