07:53, ned, 1. Sep

Umrl je znan mariborski zdravnik





Umrl je dr. med., spec. otorinolaringologije Stjepan Žiger. Bil je znan mariborski zdravnik, imel je številne zasluge za razvoj zdravstvenega varstva pri naglušnih in drugih govornih motnjah, sodeloval je s Centrom za sluh in govor.

Kot so zapisali v Naši bolnišnici, ki je dostopna na spletni strani UKC Maribor, “je študiral na Medicinski fakulteti v Zagrebu. Opravil je podiplomski študij iz ORL in maksilofacialne kirurgije ter audiologije s foniotrijo. Zavedajoč se, da je intelektu dano, kaj sliši, je vso svojo energijo mladega zdravnika usmeril v zgodnje odkrivanje naglušnosti in motenj v govorni komunikaciji.”

“Prav tako je vseskozi v ambulanti skušal doseči bolj celovito diagnostično obravnavo pacienta na enem mestu. V tim je povezal strokovnjake surdopedagoge, logopede in psihologe,” so zapisali v Naši bolnišnici. Bil je častni član Zdravniške zbornice.

Od njega se poslavljajo tudi v Zdravstvenem dom dr. Adolfa Drolca Maribor, kjer so zapisali: “V slovo. Spominjali se ga bomo z globokim spoštovanjem.”

Od njega se bodo poslovili v petek, 1. decembra, ob 13.45 v poslovilni dvorani na pobreškem pokopališču v Mariboru.

Druge novice

Comment

  • Tanja

    29 novembra, 2023

    Bil je zelo dober zdravnik, izjemen strokovnjak. Iskreno sožalje svojcem.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.