16:01, čet, 28. Mar

Umrl lastnik restavracije, v kateri so prvi postregli tiramisu





V Italiji je umrl “oče tiramisuja” Ado Campeol v starosti 93 let, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Bil je lastnik restavracije Le Beccherie v mestu Treviso, kjer so v 70. letih prejšnjega stoletja prvič gostom ponudili sladico iz piškotov, namočenih v kavi in s kremo iz mascarponeja. Sladica naj bi nastala zaradi napake Campeolove soproge in glavnega kuharja, nato pa je precej hitro prevzela celo državo in dandanes velja za tradicionalno italijansko jed, so zapisali na STA.

Predsednik dežele Benečija (Veneto) Luca Zaia je v soboto na Facebooku zapisal, da je Treviso z odhodom Ada Campeola izgubil še eno gastronomsko zvezdo. “V njegovi restavraciji je zahvaljujoč intuiciji in domišljiji njegove soproge nastal tiramisu, ena najbolj slavljenih sladic na svetu,” je dodal.

Vir: Pixabay.com
Vir; Pixabay.com

Klasičen tiramisu je sestavljen iz plasti piškotov namočenih v kavi in kreme iz mascarponeja, na vrhu pa je posut kakav. Danes najdemo različne variante tiramisuja, v mnogih ni samo krema iz mascarponeja, ampak je dodano tudi sadje, nekateri ga pripravijo tudi s kakšno vrsto oreščkov. Večinoma ga postrežejo na krožniku, v nekaterih izvedbah pa tudi v kozarcu ali lončku.
Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.