Umrl priznani kirurg in specialist otroške kirurgije v UKC Maribor

Žalostna vest je preplavila družbena omrežja, umrl je namreč Silvo Lipovšek, dr. med. spec. otroške kirurgije, ki je svoje delo opravljal v UKC Maribor.

Vir: pixabay.com

“Umrl je prof. Silvo Lipovšek, oče specializacije iz otroške kirurgije v Sloveniji. Živel je polno in s svojo neustavljivo energijo premikal gore. Vzor zdravnika in človeka za vse, ki smo ga poznali. Naj počiva v miru,” je na twitterju zapisal infektolog splošne bolnišnice Celje Federico V. Potočnik.

Predstojnik otroške kirurgije UKC Maribor

Kot specialist kirurg se je zaposlil na otroškem oddelku kirurških strok Splošne bolnišnice Celje, kjer je deloval od leta 2004 do 2011, piše SKOK. Med drugim je bil vodja ekipe in programa za usposabljanje specializantov kirurgije na področju otroške kirurgije na otroškem oddelku kirurških strok Splošne bolnišnice Celje (2007–2011). Od leta 2011 je bil specialist kirurg, namestnik predstojnika in predstojnik otroške kirurgije v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Bil je pobudnik Sekcije kirurgov otroške kirurgije (SKOK-SZD) za pripravo programa in priznanje otroške kirurgije kot specializacije v Sloveniji. Cilj je bil dosežen 15. junija 2015, ko je skupščina ZZS priznala otroško kirurgijo kot specializacijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

1 KOMENTARJEV
Tilcka Ternjak     11.06.2021 ob 15:31

To je grozno ni dolgo tega ko sem bila z vnukom pri njemu na pregledu.Res specialist in zelo prijazen doktor, znal je z otroki, sožalje vsem ki ste mu bili blizu.🕯.