0:21, petek, 27.09.2024
Maribor

Umrla dva tedna po porodu, družina sprožila preiskavo

||
||

Zdravnika v italijanski bolnišnici Santa Maria Nuova preiskujejo zaradi smrti 36-letne novopečene matere., poroča Žurnal. 36-letna novopečena mamica je po rojstvu drugega otroka zelo slabo počutila.

Manj kot dva tedna po porodu je 12. avgusta obiskala urgenco zaradi hudega glavobola, vendar so jo hitro odpustili brez temeljitejših preiskav. Dva dni kasneje se je stanje močno poslabšalo, ko je med dojenjem znova občutila hud glavobol.

Njena mati je poklicala reševalce, ki so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so zdravniki ugotovili, da je v komi in potrebna možganske operacije. Kljub operaciji je ženska 23. avgusta umrla zaradi možganske kapi.

Njena družina se je obrnila na odvetnike in sprožila preiskavo, da bi ugotovili, ali bi jo lahko rešili, če bi opravili diagnostične preiskave že ob njenem prvem obisku urgence.

Možganska kap po porodu je redek, a resen zaplet, najpogostejši v prvih dveh tednih po porodu. Čeprav se pojavi pri približno 30 od 100.000 porodov, je tveganje še posebej visoko pri ženskah z zapleti, kot je preeklampsija, stanje visokega krvnega tlaka med nosečnostjo. Zdravniki opozarjajo, da je pomembno prepoznati simptome kapi, saj se večina primerov zgodi doma.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...