13:25, pet, 29. Mar

Umrli dve dekleti, odgovarjal ne bo nihče: “Nekdo bi moral odgovarjati, saj nismo izgubili vreče krompirja, ampak dve hčerki”





Poročali smo, da je preteklo leto sodišče v Slovenj Gradcu 24-letnika oprostilo obtožb za kaznivo dejanje predrzne vožnje v cestnem prometu, ki naj bi ga po prepričanju tožilstva zagrešil 23. aprila 2017 v prometni nesreči na cesti od Šentilja proti Sladkemu vrhu pri Ceršaku, v kateri sta umrli dve dekleti, stari 18 in 19 let.

Že takrat sta nam starša pokojnih deklet, Ksenija Koren, mama pokojne Anje in Anton Rebernik, oče pokojne Patricije, dejala, da bosta storila vse, da bosta dekleti počivali v miru. Žal pa je znova sledilo razočaranje.

Anjina mama nam je povedala, da tožilstvo ni uspelo s pritožbo zoper oprostilno sodbo. Zlomljena je, boli jo, da se je končalo, kot se je: »Svet se mi je ponovno podrl. Krivca bi rada vprašala, kako mu je sedaj pri srcu? Dve deklici sta mrtvi. Nazaj ju ne moremo dobiti. Lahko pa bi bil pošten in bi priznal. Ampak ni. Tukaj so drugi dejavniki. Obtožen je bil samo Jan in še tega ne morejo rešiti. Žalostno za sodišče. Mislim oz. mislimo, da tu nekaj smrdi. Denar je sveta vladar, a jaz enostavno nimam več moči, živcev in volje.«

Nekdo bi moral odgovarjati, saj nismo izgubili vreče krompirja, ampak dve hčerki, ki ne bosta mogli nikoli v miru počivati.

V nadaljevanju poudari, da je zelo razočarana, a verjame, da se v življenju vse vrne. »Nekdo bi moral odgovarjati, saj nismo izgubili vreče krompirja, ampak dve hčerki, ki ne bosta mogli nikoli v miru počivati, ko pa se dogajajo takšne krivice. Lahko bi dodala še marsikaj, ampak nimam moči. Žal mi je, v kakšni državi živim,« je zaključila.

Druge novice

Comment

  • franci Babič golc

    17 maja, 2023

    Tudi mojo mamo je povozil avto na prehodu za pešce in je dobil 10 mescev pogojne kazni

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.