02:14, sre, 24. Apr

Univerza v Mariboru podcenjuje dijake in strokovno javnost?





Ministrstvo za šolstvo dogodek Informativa odsvetuje, na mariborski univerzi pa ne vidijo zadržka pri izvedbi. Se požvižgajo na resnost epidemiološke situacije?

Iz dneva v dan se mnenje Univerze v Mariboru spreminja, trenutno zagovarjajo virtualno izvedbo ali odpoved, a še v ponedeljek, pa so širšo javnost in zaposlene v e-novicah pozivali k udeležbi z vabilom v mailu, kjer so zapisali, da se tudi letos predstavljajo na Informativi.

Univerza v Mariboru podcenjuje dijake in strokovno javnost? Projekcije niso nič kaj spodbudne, pravzaprav so lahko kvečjemu skrb vzbujajoče. Stroka poudarja, da smo trenutno še vedno v pandemiji, in opozarja na ogromno obremenitev zdravstva zaradi porasta števila okužb z omikronom.

Dijaki so ozaveščeni

Dejstvo je, da dijaki, za katere bi Informativa bila pomembna in bi si morda po dogodku lažje izbrali študij, so sami tako ozaveščeni, da niti ne bi prihajali na dogodek v živo z večtisoč glavo množico, temveč bi si ga raje ogledali virtualno. Kot kaže tudi te možnosti letos ne bodo imeli, saj je Informativa 2022 odpovedana.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.