11:30, čet, 25. Apr

Univerza v Mariboru sprejela bodoče Erasmus študente iz tujine





Danes so imeli v Mariboru informativni sestanek za študente iz tujine, ki bodo študirali na Univerzi v Mariboru v poletnem semestru študijskega leta 2019/2020 preko Erasmusa.

V poletnem semestru študijskega leta 2019/2020 bo na Univerzi v Mariboru na študijski izmenjavi 288 Erasmus študentov iz 32 držav (gre za programske in partnerske države). Največ študentov tokrat prihaja iz Francije, Turčije, Češke, Portugalske, Poljske in Španije. Največ se jih je odločilo za študij na Ekonomsko-poslovni fakulteti, Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Fakulteti za strojništvo, Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo ter Filozofski fakulteti.

Sprejem Erasmus študentov v Mariboru. Vir: Facebook, Univerza v Mariboru
Sprejem Erasmus študentov v Mariboru. Vir: Facebook, Univerza v Mariboru

Mobilnost v okviru programa EU Erasmus+ pa dejansko je priložnost za študente, da ne samo da pridobijo nova znanja, ampak ob tem naredijo korak v odraslost. Za številne je namreč to izkušnja, ko gredo od doma in se v tujini postavijo na lastne noge. Današnji sprejem so naredili za 288 Erasmus študentov iz 32 držav, ki bodo v poletnem semestru tega študijskega leta na študijski izmenjavi na Univerzi v Mariboru. Predstavnik univerze Mladen Kraljić meni, da je to priložnost, ki bi jo moral izkoristiti vsak študent: “Ni glavni namen mobilnosti samo da študira, ampak da osebnostno dozori, da prereže popkovino. Tudi statistike kažejo, da so študenti, ko pridejo nazaj, bolj samostojni in imajo tudi višje povprečje ocen.” V zadnjih treh desetletjih se je v programe Erasmus po svetu vključilo več kot deset milijonov ljudi.

Sprejem Erasmus študentov v Mariboru. Vir: Facebook, Univerza v Mariboru
Sprejem Erasmus študentov v Mariboru. Vir: Facebook, Univerza v Mariboru

Na mariborski univerzi je sicer skupno okoli 900 tujih študentov letno. “Naša univerza ni tako neznana, kot si marsikdo misli. Veliko naših profesorjev ima odlične mednarodne stike in preko tega zaupanja, ki smo ga gradili skozi leta, ljudje radi pridejo sem,” je še povedal Kraljić, ki si želi, da bi tudi slovenski študenti radi odhajali na študijsko izmenjavo v tujino.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.