04:27, čet, 4. Jul

Univerza v Mariboru z občino Hoče-Slivnica podpisala sporazum





Včeraj sta rektor Univerze v Mariboru, Igor Tičar in župan občine Hoče – Slivnica Marko Soršak slovesno podpisala sporazum o sodelovanju na področju trajnostnega in družbeno odgovornega razvoja občine.

52c733c8-850f-473c-9a18-c051706abfe5

Tako želijo s pozitivnim zgledom ustvariti okolje, ki bo z razvojem , ustvarjanjem in prenašanjem ključnih znanj pripomoglo h kakovostnemu, uravnoteženemu gospodarskemu, trajnostnemu in družbeno odgovornemu razvoju občine Hoče – Slivnica, Univerze v Mariboru in države.

Univerza tako s svojim znanjem, raziskavami in strokovnostjo postaja osrednji prostor povezovanja z gospodarstvom in identificiranimi realnimi razvojnimi potrebami iz lokalnih skupnosti. kot slavnostni govornik, se je prireditve ob podpisu sporazuma udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor. Rektor pa je ob tem predsednika zaprosil za pomoč pri zagotavljanju potrebnih pogojev za uspešno črpanje evropskih razvojnih sredstev v okviru Vzhodne kohezijske regije.

“Univerza v Mariboru je prevzela razvojno iniciativo v Vzhodni kohezijski regiji. z doslej izvedenimi razvojnimi aktivnostmi, smo skupaj z našimi razvojnimi deležniki, med katere danes tudi formalno stopa občina Hoče – Slivnica, ustvarili velik potencial. Tega je potrebno vseskozi nadgrajevati. Še posebej pomembno je, da ga operacionaliziramo z uspešno izvedenimi razvojnimi projekti ter uspešnim črpanjem evropskih razvojnih sredstev,” poudarja Tičar.

Predsednika Republike je Tičar v imenu celotne Vzhodne kohezijske regije prosil, da pomaga zagotoviti za to potrebne pogoje, saj da je nujno da vlada zagotovi resurse za operativno podporo na izvedbenem nivoju preko Glavne razvojne pisarne za Vzhodno kohezijsko regijo. Le tako pa da bodo učinkovito ustvarjene razvojne potenciale realizirali.

Župan občine Hoče – Slivnica Marko Soršak pravi, da je ponosen da občina agilno sodeluje z univerzo, v okviru katere v občini že deluje Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede in da skupaj ustvarjajo družbeno odgovorno inovativno okolje, ki je trajnostno naravnano. “Naše sodelovanje želimo še izboljšati z namenom doseganja skupnih ciljev, ciljev regionalnega razvojnega programa Podravje in evropske razvojne perspektive, da še uspešneje dosegamo skupne zmage in uspehe,” spravi Soršak.

Univerza v Mariboru s svojim znanjem, raziskavami in strokovnostjo, tako postaja osrednji prostor povezovanja z gospodarstvom in identificiranimi realnimi razvojnimi potrebami iz lokalnih skupnosti. Doslej je univerza sporazume o sodelovanju podpisala z Mestno občino Maribor, Mestno občino Murska Sobota, z občinami Zreče, Ruše, Slovenska Bistrica, Radlje ob Dravi, Hoče – Slivnica, s Štajersko gospodarsko zbornico, Pomursko gospodarsko zbornico, s Poslovno Proizvodno cono Tezno ter s Fakulteto za informacijske študije v Novem mestu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.