15:33, čet, 25. Apr

Upor delavcev Snage: Želijo da jim župan Arsenovič pojasni, zakaj ruši direktorja Doverja





Boštjan Klampfer, predsednik sindikata SKVNS-Sindikat Snaga Maribor, je na mariborskega župana Sašo Arsenoviča, naslovil odprto pismo s pozivom.

Sindikat delavcev Javnega podjetja Snaga Maribor se je, kot kaže, postavil v bran trenutnemu direktorju tega podjetja Francu Doverju. Nanj naj bi namreč pritiskal  mariborski župan Saša Arsenovič, z namenom, da Dover odstopi, sicer pa naj bi ga razrešili iz krivdnih razlogov. Sindikalisti zahtevajo predvsem razloge, zakaj bi bilo potrebno njihovega direktorja sploh razrešiti.

Podjetje raste in dobro posluje

Županu delavci sporočajo: “Že kar nekaj časa v Javnem podjetju Snaga Maribor krožijo govorice, da želite zamenjati direktorja g. Franca Doverja, da na vse možne načine pritiskate na nadzorni svet Snage naj odstavi direktorja. Delavci so postajali vse bolj nejevoljni zaradi teh govoric saj smo leta in leta kot podjetje samo stagnirali, zadnjih dvajset let se je zamenjalo vsaj deset do petnajst direktorjev. Z prihodom g. Doverja pred dvema letoma in pol pa podjetje samo raste, posluje pozitivno, še več posluje z zavidljivim dobičkom. Sedaj ko bi končno prišli na vrsto delavci pa se zgodovina ponovno ponavlja. Novi direktor in vse spet na novo.”

Želijo, da župan stopi pred njih

Dodali so, da se že od petka vrši pritisk delavcev na Svet delavcev in Sindikat v podjetju.  Zato je za četrtek 9. 3. 2023 sklican zbor delavcev ob 13.30 uri, kjer delavci želijo, da župan stopi pred njih in pojasni:

1. Zakaj Javni holding ponovno sklicuje skupščino Snage kjer se bo imenovalo nove nadzornike. Zakaj, ker predsednik nadzornega sveta Milan Lukič noče razrešiti direktorja Franca Doverja?

2. Razlog-razlogi zakaj je treba razrešit g. Doverja.

“Delavci so se jasno izrekli, da želijo videti vas g. župan, saj v nasprotnem primeru nameravajo stopnjevati pritisk do izpolnitve trenutno edinega pogoja,” še v pismu zapiše Klampfer, ter podpiše Svet delavcev Javnega podjetja Snaga Maribor.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.