06:31, tor, 30. Jul

Uradni zaključek Zimske službe





V torek 15. marca, je z delom uradno zaključila Zimska služba, ki je bila v stalni pripravljenosti od 15. novembra 2015. Izvajalec zimskega vzdrževanja na območju Mestne občine Maribor je bilo tudi letos komunalno podjetje Nigrad, d. d., ki je dela izvajalo v sodelovanju s podizvajalci in kooperanti. Zaradi manj snežnih padavin v letošnji zimski sezoni je zimska služba izvedla znatno manj akcij od dolgoletnega povprečja.

zimska sluzba nigrad  (4)

“Program izvajanja zimske službe je bil pripravljen v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi in mestnimi četrtmi, za izvajanje del pa je bilo tudi letos na voljo 80 plužnih enot in 150 delavcev,” so sporočili iz Nigrada.

Na območju MOM izvedenih 15 akcij posipa in pluženja
»Zaradi manj snežnih padavin je bilo na območju Mestne občine Maribor v zimski sezoni 2015/16 izvedenih 15 akcij posipa in pluženja, kar je precej manj od povprečja prejšnjih zim,« je pojasnil Jože Planinc, vodja Zimske službe v družbi Nigrad. Na državnih cestah so enote zimske službe zaradi višje konfiguracije terena opravile 28 akcij pluženja in posipavanja, na območju Mestne občine Ptuj pa je bilo tovrstnih akcij 9.

Izvajanje zimskega vzdrževanja 2015/2016 bo po prvih ocenah znašala cca 1.100.000,00 EUR, kar je pribl. 60 odstotkov večletnega povprečja. Po zaključku zimske sezone bodo Nigradovi delavci izvedli še čiščenje javnih površin ter odstranili ostanke nasutega posipnega materiala in opremo z javnih površin.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.