23:53, čet, 28. Mar

URADNO: Josip Iličič podpisal pogodbo z NK Maribor





Josip Iličić je spet doma, so sporočili iz NK Maribora.

Ob spektakularni izstrelitvi med nogometno elito po nekaj tednih v vijoličastem do prestopa v Italijo, 12 let na vrhunskem nivoju v Serie A, zdaj pa nazaj, kjer se je vse skupaj začelo. Josip Iličić je spet doma!

“Velik dogodek za vse, gre za zadevo, ki nedvomno izstopa iz okvirjev in pomeni veliko. Ne samo za Maribor, ampak nasplošno za slovenski nogomet. Gre za posebno vez, ki je stkana med Josipom in Mariborom, kar je tudi privedlo do pozitivnega razpleta zahtevnega izziva. Zamisel, ki se je morda za nekoga zdela nerealna, je uresničena. Veliko dela in energije je bilo treba vložiti, da nam je uspelo. Toda Josip je tukaj, izbral je Maribor in tudi zato je Maribor drugačen od ostalih. Tokrat je predstavitev okrepitve drugačna, saj oznanjamo prihod igralca, o katerem je brezpredmetno izgubljati besede. Zaznamoval je zgodovino Maribora in slovenskega nogometa, vendar še ima pred seboj zlata leta,” o najbolj nestrpno pričakovani novici in najodmevnejšem dogodku v prestopnem roku športni direktor Marko Šuler.

Pogodba je sklenjena za 3 leta, do poletja 2025. Za nov začetek v vijoličastem si je večni ljubljenec mariborskega občinstva izbral dres s št. 72.

“Dolgoročna pogodba potrjuje, kako resna je zadeva. Josip res nekaj časa ni igral, treniral je po samostojnem programu in ob potrditvi dogovora še ne moremo z gotovostjo napovedati premiere na igrišču. Seveda bo potreboval nekaj časa, da doseže ustrezno stopnjo pripravljenosti. Prihaja pa z velikim motivom in željo, sposoben se je hitro prilagoditi zahtevam, saj ob svojih izkušnjah zna odmerjati napore. Ne bomo prehitevali, bomo pa s skupnimi močmi naredili vse, da ga čim prej vidimo skupaj z moštvom na terenu.”

Velika predstavitev za navijače popoldne v Europarku 

Kot še sporočajo iz kluba, bodo o prvih besedah Josipa Iličića ob vrnitvi v vijol’čni dom spregovorili v prihodnjih urah. Dogodek s takšno razsežnostjo je drugačen, temu primerna bo tudi sredina popoldanska predstavitev, še sporočajo, ter dodajo, da bo novinarska konferenca namenjena tudi navijačem: “Zato velja že zdaj vabilo – se vidimo ob 17. uri v nakupovalnem središču Europark (na osrednjem prireditvenem prostoru pred Hervisom). Vračanje občutkov, ki smo jih nazadnje doživeli 26. avgusta 2010, se lahko začne.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.