04:24, čet, 25. Apr

URADNO: NK Maribor podpisal pogodbo z odličnim branilcem





Pestri dnevi v Ljudskem vrtu se nadaljujejo, potrjen je že drugi nov nogometaš za novo zgodbo – Ilija Martinović, so sporočili na klubski spletni strani. Kot poudarjajo postavljamo temelje prihodnjega projekta, po vratarju je bila na vrsti obrambna vrsta.

FOTO: NK Maribor/Facebook

“Ko je Ilija tvoril štopersko navezo, je imel Aluminij po jesenskem delu letošnje sezone obrambo z najmanj prejetimi zadetki v ligi. To govori o njegovi nogometni kvaliteti, sam pa menim, da ima potencial za naslednje korake naprej, ki jih lahko v Mariboru ustrezno izrazi. Iskali smo branilca z njegovimi značajskimi lastnosti in ga v našli v Iliji, ki prihaja kot prost igralec,” je za nkmaribor.com, o kadrovski potezi povedal športni direktor Oliver Bogatinov.

Ilija Martinović je star 26 let, odigral je 75 tekem na slovenskih igriščih. Branilec je podpisal pogodbo, veljavno do poletja 2023.

“Za menoj so 3 sezone pri Aluminiju, dobro sem seznanjen z ligo, zato ne bom imel večjih težav pri prilagajanju, saj poznam veliko igralcev in celotno okolje. Tukaj sem dozorel kot nogometaš, Slovenija mi je veliko pomagala. Napredoval nisem le nogometno, ampak sem se izpopolnil tudi kot oseba, v življenjskih navadah. Vem, kam prihajam in se veselim izziva. Že od prej poznam Maribor kot klub, še iz časov igranja v Ligi prvakov in v evropskih tekmovanjih. Tudi moj prijatelj iz otroštva, Marko Janković, ki je tukaj igral, mi je povedal veliko lepega. Da gre za velik klub, na vseh področjih,” jeob predstavitvi dejal črnogorski branilec za klubsko spletno stran.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.