05:19, pet, 19. Apr

URADNO: V dveh regijah se odprejo terase gostiln, v Obalno-Kraški pa še vedno rdeča faza





Vlada je na včerajšnji seji odločila, da se sprosti gostinsko dejavnost ter strežbo na terasah in vrtovih gostinskih obratov v Posavski in Jugovzhodni statistični regiji, ki sta zdaj v rumeni fazi. Ponovno pa je vzpostavila kontrolne točke za vstop v Slovenijo.

FOTO: Pixabay.com/Slika je simbolična

Spremembe so tudi pri izjemah za vstop v državo brez karantene in brez negativnega izvida testa, prekinitev karantene je možna šele peti dan po napotitvi. Po Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 se tako ponovno vzpostavlja kontrolne točke na cestnih povezavah na notranjih mejah. Nekaj sprememb so določili tudi na seznamu rdečih držav ter pri izjemah za vstop v državo brez karantene in brez negativnega izvida testa. Novost je tudi možnost prekinitve karantene šele peti dan po napotitvi.

V dveh regijah odpira terase, v Obalno-Kraški pa še vedno rdeča faza

Vlada je sprostila gostinsko dejavnost priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov v dveh statističnih regijah z ugodnejšo epidemiološko sliko, kot je določeno za rumeno fazo sproščanja ukrepov. Zaradi poslabšanih epidemioloških razmer v Obalno-kraški statistični regiji se ohranjajo izjeme na način, kot je določeno za rdečo fazo sproščanja ukrepov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.