23:07, čet, 18. Apr

Prenova ptujske mestne tržnice še vedno v zraku





Mestna občina Ptuj je še enkrat podaljšala rok za oddajo ponudb na razpisu za izvajalca del za prenovo mestne tržnice. Novi rok je 4. aprila, medtem ko je bil prejšnji rok 28. marca. Rok je podaljšan zaradi vložene revizije na razpisno dokumentacijo, so danes sporočili iz kabineta župana Mirana Sečarja.

Kot so pojasnili, je bila sprememba datuma za odpiranje ponudb v skladu z zakonom objavljena na portalu javnih naročil. “Mestna občina Ptuj vse postopke za ureditev mestne tržnice vodi v skladu z zakonom, transparentno in gospodarno, da z odgovorno porabo javnih sredstev doseže prenovo tega pomembnega dela starega mesta,” so poudarili.

trznica ptuj

S tem pa se ne strinjajo ptujski mestni svetniki, ki zahtevajo prekinitev tega po njihovih ocenah dvomljivo pripravljenega razpisnega postopka in objavo novega razpisa za tržnico. A župan njihove zahteve zavrača.

Na seji mestnega sveta prejšnji teden je ponovil, da se vse dela v skladu s predpisi, zato ne vidi razlogov za razveljavitev razpisa. Zaveda se sicer, da začrtani rok o poletnem zaključku prenove ne bo mogel biti uresničen, računa pa na to, da bi do odprtja prišlo vsaj do pomladi naslednje leto.

Mestna občina je razpis za izbiro izvajalca objavila sredi januarja in sprva rok za oddajo ponudb postavila na 12. februar.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.