17:52, sre, 24. Apr

Urejanje podatkov o nepremičninah časovno ni omejeno





V izogib morebitni nepotrebni gneči in čakanju na Geodetski upravi RS (Gurs) lastnike nepremičnin obveščajo, da rok za ureditev podatkov ni časovno omejen. Zakon o davku na nepremičnine je kot končni rok za ureditev podatkov res določal 30. april, vendar pa ga je ustavno sodišče v celoti razveljavilo.

Zajeta slika

Na Gursu namreč v zadnjih dneh opažajo povečan obisk lastnikov, ki menijo, da je končni rok za ureditev podatkov konec meseca aprila.

Čeprav z razveljavitvijo zakona o davku na nepremičnine končni roki za ureditev podatkov za potrebe odmere davka na nepremičnine niso več v veljavi, pa na Gursu lastnikom priporočajo, naj podatke o nepremičninah vendarle uredijo. “Rok za ureditev podatkov ni omejen,” so poudarili v sporočilu za javnost. Podatke bo tako mogoče nemoteno urejati tudi še po 30. aprilu.

Zakon o davku na nepremičnine, ki ga je ustavno sodišče razveljavilo 28. marca, je kot presečni datum za odmero davka določal 1. maj, davčna uprava pa bi morala odločbe izdati v prvi polovici julija. Zaradi razveljavitve zakona se uporabljajo predpisi, ki so veljali doslej, vlada pa medtem namere o obdavčitvi nepremičnin ni opustila.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.