15:47, pet, 29. Mar

Urologi odhajajo, predstojnik se ne čuti krivega





Potem ko so štirje urologi UKC Maribor podali odpoved delovnega razmerja, so danes na novinarski konferenci v UKC Maribor pojasnili, da je šlo verjetno za težave v komunikaciji s predstojnikom oddelka Dejanom Bratušo. Sam pravi, da se ne čuti krivega, strokovna direktorica Darja Arko pa, da ga podpira.

Jaz prevzemam odgovornost, da podpiram sedanjega predstojnika”, je dejala Arkova. “Osebno krivega, da ljudje odhajajo od nas, se jaz ne čutim“, pa povedal Bratuša. V. d. direktor UKC Maribor Janez Lavre pa se današnje novinarske konference ni udeležil.

Glavni razlog, da urologi “protestno” zapuščajo UKC pa naj bi bil prav odnos vodstva. Njihovim pritožbam čez predstojnika oddelka naj ne bi prisluhnili, na delovnem mestu naj bi jih poniževali, ob najavi odpovedi pa so tudi prijavili mobing. “Od leta 2010 do lanskega poletja ni bilo pritožb na oddelku“, je danes dejala strokovna direktorica Darja Arko, s čimer je ovrgla navedbe, da težav urologov, ki naj bi bile dolgoletne, strokovno vodstvo naj ne bi slišalo. Zavrnila je tudi očitke o slabih ocenah njihovega dela, ki da so bile med “dobro in odlično, pri čemer je bila ocena dobro najnižja“. Prvo prijavo mobinga pa, da so zaznali šele, ko so kolegi podali odpoved.

ukc maribor
Darja Arko, strokovna direktorica UKC Maribor in Dejan Bratuša, predstojnik oddelka urologije

“Verjetno, če jaz grem, ostanejo.”
Predstojnik oddelka Dejan Bratuša se sicer ne čuti krivega za napovedan odhod, a priznava, da bi verjetno urologi ostali, če bi on odšel. Zagotavlja pa: “Tudi, če nas bodo štirje urologi zapustili, mi je uspelo razporediti delo“, kar pomeni, da pacienti kadrovskih težav naj ne bi občutili. Stanje naj bi bilo obvladljivo, četudi je trenutno zaposlenih 8 urologov, polovica teh pa je napovedala odhod. Nadomestili naj bi jih s tremi specialisti: dvema upokojenima zdravnikoma in enim mladim specializantom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.