06:27, čet, 4. Jul

Uspešen 1. Forum nevladnikov v Hočah





Predstavniki Občine Hoče-Slivnica so v sodelovanju z Regionalnim stičiščem Podravja, organizirali 1. Forum nevladnih organizacij. Udeležilo se ga je 42 različnih društev, organizacij in klubov. Tako so sledili namenu povezovanja, sodelovanja in krepitve nevladnih organizacij v Občini.

V Občini Hoče-Slivnica je aktivnih kar 64 nevladnih organizacij. Delujejo na področjih športa, kulture, izobraževanja in ostalih interesnih dejavnostih. Vsaka izmed organizacij predstavlja pomemben košček v mozaiku izboljšanja kvalitete življenja občank in občanov. Na Občini se zavedajo, da je povezovanje ključ do uspeha. V tej luči so pripravili Forum, kjer so lahko predstavniki različnih organizacij izmenjevali izkušnje in razmišljali o skupnih projektih.
1. Forum nevladnikov Hoče (3)

Že na prvem srečanju so udeleženci aktivno pristopili k ustvarjanju koledarja letnih dogodkov, kar bo omogočalo, da bodo lahko občanke in občani boljše seznanjeni z dogodki, ki jih pripravljajo nevladniki nevladnih organizacij in prireditvami pod okriljem Občine. Lotili so se tudi prvega skupnega projekta: Čistilna akcija Občine Hoče-Slivnica, ki bo 16. aprila 2016. Vse udeležence so povabili k aktivnemu sodelovanju v 9-tedenskem programu na Poletnem otroškem taboru, ki se bo v času poletnih počitnic odvijal v Občini Hoče-Slivnica.

1. Forum nevladnikov Hoče (2)

Premierni Forum nevladnikov se je zaključil z mreženjem vseh udeležencev, iskreno željo po skupnem delovanju ter zavezi, da bodo predstavniki lokalne skupnosti in nevladnega sektorja podpisali sporazum o trajnostnem sodelovanju. »Izpolnila se mi je velika želja, da povežem v celoto društva, klube in ostale organizacije, ki požrtvovalno delajo v naši Občini. Sodelovanje nam bo omogočilo, da bomo lahko s skupnimi močmi izvedli več kvalitetnih projektov za naše krajane. Vesel sem, da se nam je pri nameri krepitve nevladnega sektorja pridružilo Regijsko središče Podravja, ki bo s svojimi izkušnjami na področju nevladništva pripomoglo k temu, da bo naša zgodba še uspešnejša,« je povedal Marko Soršak, župan Občine Hoče – Slivnica.
1. Forum nevladnikov Hoče (4)
Forum nevladnih organizacij je prostor, kjer so se in se bodo tudi v prihodnje povezovali, mrežili, krepili in ustvarjali skupne priložnosti. Morda je to ena od možnosti za prijavo na nacionalne in Evropske razpise. Delovanje in sodelovanje bodo budno spremljali na Regijskem središču Podravja, ki deluje pod okriljem Zavoda PiP. Nudili bodo tudi svetovanje, pripravo in prijavo projektov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.