20:33, ned, 28. Jul

Ustvarjalne delavnice ZPM se nadaljujejo





S pomočjo prostovoljcev Zveze prijateljev mladine Maribor (ZPM) v novem letu ZPM nadaljuje s popoldanskimi ustvarjalnimi delavnicami za otroke v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor, od ponedeljka do petka, od 15. do 19. ure.

V mesecu januarju izdelujejo vile iz recikliranih materialov in drevesa življenja iz gumbov. “Dobrodošli so tudi vsi tisti, ki se želijo zgolj družiti in poklepetati z našimi mentoricami, napisati domačo nalogo … med tem, ko straši hitijo po nakupih ali drugih opravkih. Naj še spomnimo, da v DUM-u ponujamo tudi možnost praznovanja rojstnega dne s prijatelji – vse potrebne informacije so na voljo na naši spletni strani.” so zapisali v pisni izjavi.

zpm delavnice (1)

So pa v ZPM zadnje dni minulega leta preživeli pestro in lepo. Med 27. in 30. decembrom 2014 je v sodelovanju z ZPM Slovenije na Domu Miloša Zidanška na Pohorju potekalo zimovanje za otroke iz socialno ogroženih družin s področja Štajerske, Savinjske, Pomurske in Koroške regije. Zimovanje je bilo izvedeno z namenskimi donatorskimi sredstvi in s pomočjo njihovih prostovoljcev ter podpornikov programov. “Vse je potekalo super, otroci so bili navdušeni in veseli, pri ZPM Maribor pa smo zadovoljni, da smo s skupnimi močmi 48 otrokom zelo polepšali novoletne počitnice! Prilagamo kratko poročilo s tabora in zahvalo donatorjem in podpornikom ter razmišljanja in vtise pedagoškega vodje tabora Roberta Pečnika.” so pisno sporočili iz ZPM.

zpm delavnice (2)

Foto: ZPM

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.