18:45, čet, 25. Apr

V Angliji sprostili ukrepe za zajezitev koronavirusa





Kljub visokemu številu okuženih s koronavirusom so v Angliji danes sprostili skoraj vse ukrepe za zajezitev pandemije. V večini notranjih prostorov tako niso več obvezne maske, na večjih prireditvah in v klubih pa jim ni več treba preverjati covidnega potrdila. Odpravili so tudi priporočilo dela od doma, poročajo tuje tiskovne agencije.

Še naprej pa so maske obvezne na vlakih in avtobusih v prestolnici London, tudi v nekaterih trgovinah še naprej pozivajo k nošenju mask. Med drugim pa se sproščajo tudi omejitve pri vstopu v Anglijo. Od 11. februarja naprej cepljenim proti covidu-19 ne bo treba več opraviti testa ob prihodu.

Vlada Borisa Johnsona je ukrepe, ki so jih uvedli zaradi različice omikron, sprostila, potem ko so v začetku januarja opazili strm padec števila okužb. V preteklih dnevih se je število potrjenih novih okužb ustalilo, dnevno tako poročajo o 80.000 do 100.000 okužbah.

V Veliki Britaniji lahko vlada odloča o ukrepih le za Anglijo. Škotska, Wales in Severna Irska ukrepe sprejemajo avtonomno.

vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.